İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kay kaşığı karabiber
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kapta köfte için gerekli gereçleri ekleyip yoğurunuz (Soğanları rendeleyip suyunu süzün) yaklaşık 5 dakika yoğurunuz. Kıvamı yoğurdukça hoş olur.
- Köfteleri şekillendirip tavada kızartınız. Patatesi elma dilim formunda dilimleyip hafif kızartınız.
- Küçük uzunluk daire biçimindeki tepsiye itinalı bir formda; köfte, patates, dilimlenmiş domatesi sıralayın. Yeşil biberleri en üste yerleştiriniz.
- Tepsinin tamamına birebir süreci uygulayınız. Geniş bir kapta 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 şu bardağı sıcak şu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp tepsinin üzerine ekleyiniz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika biber ve patateslerin üstü kızarana dek. Pişiriniz. Pişme mühleti fırına nazaran farklılık gösterebilir.