
İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı ekmek içi
- Rendelenmiş 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Patates
- Yeşil biber
- Birkaç tane çeri domates
- 100 ml su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içerisine kıymayı, soğanı, salçayı, ekmek içini, kimyonu, karabiberi, pulbiberi, tuzu, sarımsağı koyarak yoğuruyoruz.
- Sakız kıvamına gelen kıymaya elimizle biçim vererek yapacağımız tepsinin içerisine patates ile diziyoruz.
- Sonra üzerine yaptığımız salçayı sos karışımını döküyoruz.
- Domates ve yeşil biberi ekleyerek 190 derece fırına sürüyoruz.
- Birinci yarım saat üstünü yağlı kağıt ile kapatıyoruz. Sonrasında üzerini açıp kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.