İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Köfte için gereken gereçler ;
- 250 gram kıyma
- 1 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Damak tadınıza nazaran tuz, kara biber ,kırmızı toz biber ,kekik ,kimyon, çay kaşığı ucuyla kabartma tozu ,yağ garnitür
- 2 patates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 sivri biber
- 1 domates
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle köfte materyalini kıyma, rende soğan ve sarımsak, galeta unu kabartma tozu tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğuralım bu değerli zira tanımda yumurta yok dağılmasını istemeyiz.
- Yoğurma süreci bitince dolaba alalım ve en az bir saat dinlendikten sonra form verip kızartalım (ben bu basamakta az yağda çevirerek pişirdim dileyen bol yağda kızartabilir) çok pişirmiyoruz. Zira fırında da pişecek, ve patatesi de pişirelim fırın kabına bir köfte bir patates dizelim.
- Üzeri için salçamızı kokusu çıkana kadar kavuralım. Su ek edelim.
- Köfte patatesin üzerine gezdirelim.
- Biber domates ekleyip evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırın derecesini ve müddetini kendi fırınlarınıza nazaran uygulayın lütfen markadan değişebiliyor 10 dakika dinlendirip servise sunalım afiyetle şifa olsun ????????????????.