İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 adet patates
- 3-4 sivri biber
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 adet küçük yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu (Ekmek içi)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon (Silme)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- 3 adet domates
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak rendesi
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köfte harcını yoğurmakla başlatalım.
- Yarım kilo kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, ve baharatları ekleyip güzle bir formda yoğuralım köfteleri hal verip ortalama 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Patatesleri elma dilim doğrayıp kızgın yağda hafif kızartalım. Havlu peçete üzerine alıp fazla yağını alalım.
- Akabinde köfteleri kızartalım.
- Tepsiye patatesleri ve köfteleri dizelim biberleri ve domatesleri yerleştirelim.
- Sosu için rendelenmiş domatesleri sarımsağı az bir yağda pişirelim üzerine salça ek edip tuz ve karabiber ekleyelim.
- Köftelerin üzerine sosu gezdirip evvelce ısıtılmış 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.