İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patates
- Yarım kilo kıyma
- 3 tane sivri biber
- 2 tane domates
- Tuz
- Toz biber
- Karabiber
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel köfteyi yoğurmakla başlayacağız.
- Tepsiye kıymayı koyuyoruz ,içine galeta unu ,bir yumurta ve baharatları ekliyoruz yoğuruyoruz.
- Hal verip tepsiye diziyoruz .
- Patatesleri soyup biraz yağda kızartın tepsiye alın.
- Biber ve köfteyi de az az kızartın.
- Hepsi bitince bir patates bir köfte diziyoruz .
- Üzerine domatesleri diziyoruz.
- Daha sonra salçalı su döküp 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun.