teknolojiuzmani
FD Üye
İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ (Kızartma işlemi için)
- Domates
- Biber
İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köfteyi hazırlayın soğanı rendeleyin üzerine galeta unu karabiber kimyon tuz ve maydanozu da doğrayıp yoğurulur.
- Köfteye yassı bir şekil verin buzdolabında kısa bir süre bekletin. Patatesleri elma dilimi olarak doğrayın.
- Sıvı yağ da hafif olarak patatesleri kızartıp kenara alın (Ben çift taraflı tavada kızartma işlemini yaptığım için az yağda yaptım).
- Patateslerin peşine köfteleri de hafif kızartıp onları da kenara alın.
- Yemeği pişireceğiniz kabın ya da tencerenin içine sırası ile patatesleri, köfteleri, domatesi ve biberi dizin.
- Üzerine salça sosuna hazırlayın bir kaşık salça bir bardak su ve bir tatlı kaşığı kekik ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp yemeğin üstüne dökün ve pişirin. Afiyet olsun ????????.