İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 su bardağı kadar galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Patates
- Sıvı yağ
- 1 adet domates rendesi
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yemek kaşığının ucuyla biber salçası
- Su
- Domates
- Yeşil biber
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz vaktiniz varsa buzdolabında biraz dinlendiriyoruz.
- Sonra büyük modüller koparıp uzun biçimde köfteler elde ediyoruz patateslerimizi iri iri elma dilim dilimliyoruz.
- Tavaya yağı alıp kızartıyoruz sonra köfteleri kızartıyoruz fırın kabımıza köfte ve patatesleri diziyoruz üzerini biber ve domateslerimizle süslüyoruz.
- Sos için bir kapta gereçleri karıştırıp biraz su ile sulandırıyoruz ve yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatıyoruz 200° fırında pişiriyoruz sonra kağıdı alıp biraz üzerinin kızarmasını sağlıyoruz yemeğimiz hazır.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı