bilgisayarci
FD Üye
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleksel ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu Teknik Yardım Projesi (METEK III) kapsamında İzmir’de bir çalıştay düzenlendi.
Çalıştaya Mesleksel ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Daire Liderleri Şükür Köse ve Korkut Koçak, ilgili Genel Müdürlüklerin temsilcileri, İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, Şube Müdürü Alaaddin Bayat ve ilgili okul müdürleri katıldı.
İzmir’de düzenlenen çalıştay sonuçları ve devam eden çalışmaların sonuçları ile Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin mevzuat altyapısının sağlam biçimde kurulması, vazife yapacak çalışanın seçimi ve yetiştirmesi, sürdürülebilir bir yapıda vazife yürütmeleri için çıktıların elde edilmesi planlanıyor. Mesleksel ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde oluşturulacak Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin öğretmenlerin daima mesleksel gelişimleri için birer irtibat noktası ve uyum ofisleri olması amaçlanıyor. Merkezlerde alan öğretmenlerine yönelik organize edilecek işbaşı eğitimler, hizmet içi eğitim faaliyetleri vasıtasıyla işletmelerde uygulanması, merkezler yoluyla işbaşı eğitimlerinin bölümdeki son gelişmelere uygun biçimde, öğretmenlerin gereksinimleri çerçevesinde geliştirilmesi hedefleniyor.
İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü olarak; Meslek Liselerinin, Mesleksel Eğitim Merkezlerinin, yeniliğe dair her türlü çalışmasını, tüm projelerini yakinen takip ettiklerini ve desteklediklerini söyledi. Yentür, Mesleksel Eğitim Mükemmelliyet Merkezlerini müstesna bir imkan olarak gördüklerini kelamlarına ekledi.
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener; öğretmenlerin mesleksel gelişiminin mesleksel ve teknik eğitimin güçlendirilmesi açısından büyük kıymete sahip olduğunu söyledi. Şener; hem bölüm bağını tesirli biçimde kurmak hem de öğretmenlerin mesleksel gelişiminin desteklenmesi için Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerini bir model olarak hayata geçirdiklerini tabir etti.
Çalıştay programı kapsamında çalışma kümesinin faaliyetlerinin yanında, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Hoşluk Hizmetleri alanlarında Sektörel Mükemmeliyet Merkezi olarak belirlenen İzmir Karşıyaka Suzan Divrik Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesine bir ziyaret gerçekleştirildi ve Mesleksel ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve beraberindeki heyet süreç hakkında bilgi aldı. Mesleksel ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Karşıyaka Kültür Sanat Merkezini ziyaret ederek burada gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. Akabinde Konak Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesini, Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-1 i ve Konak Mithatpaşa Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek eğitim öğretim hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı