İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1-1,5 su bardağı ılık su
- Silme 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram margarin
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru yoğuracağımız kaba unumuzu çukur bırakacak şekilde dökelim. Üzerine tuz, şeker ve sıvı yağımızı ardından suyumuzu kontrollü şekilde ekleyelim, kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamuru 6 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Elde ettiğimiz bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız bezelerin aralarını bolca yağlayalım bir kasede en az 40 dk bekletelim ne kadar fazla beklerse o kadar daha iyi açılır.
- Beklemenin ardından bezelerimizi tek tek çekiştire çekiştire kol böreği yapar gibi açalım ve zarf şeklinde kapatıp, rulo yapalım ve elde ettiğimiz ruloyu çekiştire çekiştire gül boreği sarar gibi sarıp yağlı kaseye tekrar bırakalım.
- Her beze için aynı işlemi tekrar edelim. Yağda beklemiş boyozları fırın tepsimize alalım ve önceden ısıtılmış 210 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyetle.