Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım

İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
izmirimizin-meshur-boyozu-pratik-yapim.jpg

İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 su bardağı un
  • 1-1,5 su bardağı ılık su
  • Silme 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için;
  • 100 gram margarin
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ

İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru yoğuracağımız kaba unumuzu çukur bırakacak şekilde dökelim. Üzerine tuz, şeker ve sıvı yağımızı ardından suyumuzu kontrollü şekilde ekleyelim, kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde yoğuralım.
  2. Elde ettiğimiz hamuru 6 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Elde ettiğimiz bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız bezelerin aralarını bolca yağlayalım bir kasede en az 40 dk bekletelim ne kadar fazla beklerse o kadar daha iyi açılır.
  3. Beklemenin ardından bezelerimizi tek tek çekiştire çekiştire kol böreği yapar gibi açalım ve zarf şeklinde kapatıp, rulo yapalım ve elde ettiğimiz ruloyu çekiştire çekiştire gül boreği sarar gibi sarıp yağlı kaseye tekrar bırakalım.
  4. Her beze için aynı işlemi tekrar edelim. Yağda beklemiş boyozları fırın tepsimize alalım ve önceden ısıtılmış 210 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyetle.
İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt