İzmir'in Meşhur, Bomba Lezzeti Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 kilo 200 gram az yağlı, dana kıyma (ön kol ile döş arasındaki boşluktan, 2 kez çekilmiş kıyma olmalı)
- 2 doluca tatlı kaşığı tuz
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet irice boy domates
- 13 adet yeşil biber
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı kaynar su, (gerekirse çoğaltılabilir)
- Tatlı yoğurt ve pide ekmek
İzmir'in Meşhur, Bomba Lezzeti Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
???? İzmir’in meşhur bomba lezzeti???????? tire köftesi ile hepinize sevgi ve selamlar ????
Tarifimle mutlaka deneyin diyorum hanımlar????????
- Kıyma içine tuz eklenir ve 10 dakika boyunca macun kıvamına gelene dek iyice yoğurulur. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
- Sonra domateslerin kabukları soyulur küçücük küpler halinde doğranır.
- Tüm malzeme hazırda beklerken, süresi dolmuş kıymadan 18 eşit top yapılır.
- Her bir top elde sıkılır ve biraz uzatılarak uzunca tombul yuvarlanır.
- Ardına uzunca boy çöp şiş tam ortadan ete batırılır. El suya batırılarak sıkma işlemi başlar.
- Tüm şişe eti yayarak ince uzun form verilir ve tezgahta iki elle ileri geri yuvarlanarak bitirilir.
- Köfteler önce ızgarada en yüksek ateşte mühürlenerek her yeri cız bız pişirilir ve tabağa alınır.
- Sonra, geniş bir tava içine 2 dolu yemek kaşığı tereyağ eritilir. Köfteler şişten çıkarılıp tavaya eklenip heryeri yüksek ateşte güzelce pişirilir.
- Biberlerde aynı tavada pişirilip çıkarılır.
- Sonra tavadaki yağ dökülür. İçine yeni 1 kaşık tereyağ ve sıvı yağ eklenip eritilir.
- Domates eklenir baharatlar ve kapak örtülüp yumuşacık olana dek pişirilir, kaşıkla ezerek.
- Sonra üzerine su ilave edilir tadına bakılır ve karıştırılır. İçine köfteler yerleştirilir. Sos içinde döne batıra 1-2 dk daha pişirilir ve servise hazırdır.
- Domates püresi alta, üzere köfte, yana yoğurt, eşliğinde afiyetle ikram edilir.