elektronikci
FD Üye

Jaffa Cake (İngiliz Mutfağından Jöleli Bisküvi) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
- 1,5 çay bardağı portakal suyu (ben hazır kullandım sizler taze sıkım da kullanabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yaklaşık 180 gram yani 2 paket çikolata
Jaffa Cake (İngiliz Mutfağından Jöleli Bisküvi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce jölesini hazırlıyoruz.
- Jölesi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın sürekli kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- Kıvamı koyulaşınca düz bir kaba döküp buzdolabına atın.
- Keki için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alıp çırpın.
- Rengi beyaza dönene kadar çırpmaya devam edin.
- Rengi beyazlaşınca un ve vanilya ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Muffin kalıbını yağlayın her birine sadece 1 kaşık olacak şekilde paylaştırın.
- 200 dereceli fanlı fırında yaklaşık 10 -15 dakika kadar kontrollü pişirin. Çok fazla kızarmaması gerekiyor.
- Çikolatasını benmari usulü eritin.
- Kekleri kalıptan çıkarın bir pet şişe kapağı yardımıyla jöleden yuvarlak bir parça alıp kekin üzerine koyun.
- Benmari usulü eğittiğiniz çikolatayı üzerine yayın.
- Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis edin afiyet olsun.