Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Jalebi

Jalebi
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Jalebi Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Kızartmak için
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Jalebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yapmakla başlayın.Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
  2. Alışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Eğer hamurunuz ağır kıvamlı olduysa biraz su ek edin.
  4. Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  5. Şerbetini hazırlayın.Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın.
  6. Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca gül suyunu ek edin ve limon suyunu ek edin.
  7. Biraz daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  8. Dinlenen hamurun içinde kabarcıklar oluşacak.
  9. Bu hamuru boş pak bir ketçap yahut mayonez şişesine aktarın.
  10. Tavanın içine yağı koyup kızdırın.
  11. Şişedeki hamuru içten dışa gerçek büyüyen daireler halinde yahut dilediğiniz biçimde sıkın.
  12. Şekilli döktüğünüz hamuru artlı önlü kızartın.
  13. Kızartma süreci bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın.
  14. Bu süreci bütün hamur bitene kadar tekrarlayın. Jelabi tatlınız hazır. Afiyet olsun ????????????.
Jalebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt