Jalebi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı gül suyu
Jalebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yapmakla başlayın.Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
- Alışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Eğer hamurunuz ağır kıvamlı olduysa biraz su ek edin.
- Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Şerbetini hazırlayın.Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın.
- Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca gül suyunu ek edin ve limon suyunu ek edin.
- Biraz daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Dinlenen hamurun içinde kabarcıklar oluşacak.
- Bu hamuru boş pak bir ketçap yahut mayonez şişesine aktarın.
- Tavanın içine yağı koyup kızdırın.
- Şişedeki hamuru içten dışa gerçek büyüyen daireler halinde yahut dilediğiniz biçimde sıkın.
- Şekilli döktüğünüz hamuru artlı önlü kızartın.
- Kızartma süreci bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın.
- Bu süreci bütün hamur bitene kadar tekrarlayın. Jelabi tatlınız hazır. Afiyet olsun ????????????.