Jalepeno Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo jalepeno biberi
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 küçük avuç nohut
- 5-6 diş sarımsak
- 1 dilim limon
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sofra tuzu
- Kaynar su
Jalepeno Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberlerimizi yıkıyoruz ve eldivenle küçük halkalar formunda doğruyoruz.
- Yarım kilo biberden görseldeki kavanozlardan toplam iki tane çıktı.
- Bir kavanoz için kavanozun tabanına 3-4 diş sarımsak 7-8 tane nohut koyup biberlerimizi dolduruyoruz.
- Kavanozun ortasına yada tabanına bir dilim limon koyuyoruz ve bütün biberleri doldurunca en üste 4-5 tane nohut 2-3 diş sarımsak koyuyoruz.
- Başka bir kapta kaynar durumdaki arıtma suyumuza sirke, toz şeker, tuzu, limon tuzunu koyup eriyene kadar karıştırıp kavanozu bu suyla dolduruyoruz.
- En son isteğe bağlı aroma vermesi için biraz maydanoz koyabilirsiniz.
- Kavanozu sıkıca kapatıp birinci 3 gün güneş görmeyen serin bir yerde ondan sonrada buzdolabında saklıyoruz.
- Tam 1 hafta içinde turşumuz hazır afiyet olsun.