iltasyazilim
FD Üye
Japonyanın Kültürü
Japonyanın Özellikleri
Japonyanın Kültürel Özellikleri
Seramik ve Porselen
Chanoyu, Muromachi döneminde (13331) yaygın ışık halkası gelmeye başlayınca, ülke genelinde her biri kendine özgü tarza sahip olan seramik üretim merkezlerinde yükselme meydana gelmiştir
Kar keyfinin mevsimi Japonya ’da kış mevsimi en kuzey kesimleri açık havada fazla şiddetli geçmez ve genelde hava sıcak güneş ve mavi gökyüzü ile kaplıdır öte taraftan, kuzey bölgelerde kar ve buzla ilgili bir çok şenlik düzenlenir
Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylül ayında bazı bölgelerde hala yazın etkileri sürerken, Ekim itibariyle Japonya ’nın az daha her uygun ülkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin günleri başlar
Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretçi olarak, kuşkusuz damağınıza yerinde “reel yerel lezzetlerden tadına bakmak isteyeceksiniz
Gece turları, “Nerede içki İçilir?, Dans ve Karaoke…
Yaz mevsimi, pirinç ekiminin yapıldığı ve bununla birlikte tüm ülkenin yeşilden bir örtüyle kaplandığı mevsimdir Dağ ormanlarındaki yeşil kiraz yaprakları, akçaağaçlar, meşeler ve kestane ağaçları, her mevsim yeşil kalan çam ağaçlarının derin tonlarıyla tezat oluştururken, bambu filizleri yavaşça tüm ülkeye yayılır
“Nominoichi olarak bilinen bit pazarları, Japonya ’nın ayrı bölgelerinde genellikle tapınakların veya mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur Sabahın erken saatlerinden akşamüstüne değin açık kalan bu pazarlarda satılan mallar, hem değişiklik ayrıca de fiyat açısından büyük farklılık gösterir
Rakugo, çağdaş dönemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonya ’nın geleneksel sanatının bir türüdür Rakugo ’da giysi ya da makine pek kullanılmıyor Sadece jest, mimik ve konuşmayla yapılan Japonya ’ya özel bir sanattır
bir zamanlar Batı ’da “sukiyaki veya daha egzotik bir tat olan “sushi ile aşina Japon mutfağı, son yıllarda dünyada çok daha pozitif tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır
*
Japonyanın Özellikleri
Japonyanın Kültürel Özellikleri
Seramik ve Porselen
Chanoyu, Muromachi döneminde (13331) yaygın ışık halkası gelmeye başlayınca, ülke genelinde her biri kendine özgü tarza sahip olan seramik üretim merkezlerinde yükselme meydana gelmiştir
Kar keyfinin mevsimi Japonya ’da kış mevsimi en kuzey kesimleri açık havada fazla şiddetli geçmez ve genelde hava sıcak güneş ve mavi gökyüzü ile kaplıdır öte taraftan, kuzey bölgelerde kar ve buzla ilgili bir çok şenlik düzenlenir
Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylül ayında bazı bölgelerde hala yazın etkileri sürerken, Ekim itibariyle Japonya ’nın az daha her uygun ülkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin günleri başlar
Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretçi olarak, kuşkusuz damağınıza yerinde “reel yerel lezzetlerden tadına bakmak isteyeceksiniz
Gece turları, “Nerede içki İçilir?, Dans ve Karaoke…
Yaz mevsimi, pirinç ekiminin yapıldığı ve bununla birlikte tüm ülkenin yeşilden bir örtüyle kaplandığı mevsimdir Dağ ormanlarındaki yeşil kiraz yaprakları, akçaağaçlar, meşeler ve kestane ağaçları, her mevsim yeşil kalan çam ağaçlarının derin tonlarıyla tezat oluştururken, bambu filizleri yavaşça tüm ülkeye yayılır
“Nominoichi olarak bilinen bit pazarları, Japonya ’nın ayrı bölgelerinde genellikle tapınakların veya mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur Sabahın erken saatlerinden akşamüstüne değin açık kalan bu pazarlarda satılan mallar, hem değişiklik ayrıca de fiyat açısından büyük farklılık gösterir
Rakugo, çağdaş dönemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonya ’nın geleneksel sanatının bir türüdür Rakugo ’da giysi ya da makine pek kullanılmıyor Sadece jest, mimik ve konuşmayla yapılan Japonya ’ya özel bir sanattır
bir zamanlar Batı ’da “sukiyaki veya daha egzotik bir tat olan “sushi ile aşina Japon mutfağı, son yıllarda dünyada çok daha pozitif tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır
*