Jülyen (Kaşarlı Mantar) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kültür mantar
- 1 adet sarımsak
- Yarım paket krema ( kutu krema)
- Tuz
- Karabiber
- 100 gram kaşar peynir
- Az ölçüde dereotu, maydanoz
- Sıvı yağ
Jülyen (Kaşarlı Mantar) Tanımı Yapılışı
- Mantarları hoş yıkayıp ince doğrayalım.
- Büyük ve orta mantarları ikiye bölüp ince doğranır.
- Tavaya çok az sıvı yağ koyup üzerine tuz serpip kavuralım.
- 1-2 dk, sonradan üstünü kapak ile kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu salıp çekince kremayı ek edelim, üzerine 1 adet rendelenmiş sarımsak ve inçe doğranmış yeşillikleri, karabiberi ek edip güzelce karıştıralım.
- 2-3 dk sonra ocaktan kaldırıp uygun fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip evvelce 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.
- Üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edilir.