
Jülyen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo jülyen doğranmış antrikot
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Jülyen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle marine işlemi ile başlayın uygun bir kabın içine eti kekiği karabiberi ve zeytinyağı alıp karıştırın. 1 saat kadar sosun içinde buzdolabında bekletin.
- Biberleri hepsi aynı boyda olacak şekilde jülyen doğrayın.
- Soğanı piyazlık doğrayın sarımsak da halka şeklinde doğranıp kenara alın.
- Tavanızı iyice ısıtın mühürleme işlemi için bu gerekli olacak iyi ısınmayan tava aksi halde sulanmasına sebep olacaktır.
- İyice ısıttığınız tavanın içine etlerimizi mühürlenmesi için koyuyoruz bu şekilde kavurma işlemine geçiyoruz yağ koymuyoruz marine işleminde ki yağ yeterli gelecektir.
- Daha sonrasında başka bir tavanın içine bir miktar zeytinyağı koyup soğan biberleri ve sarımsağı koyup soteleyin et ile ayrı ayrı yapmamız da ki amaç biberlerimizin ezilmemesi için biraz diri kalması gerekiyor.
- En son aşama birleştirme aşaması pişen etlerin üzerine sotelediğimiz biberleri ve bir su bardağı domates sosunu ilave edip bir tur karıştırıyoruz en son tuzunu da ekleyip yemeğimizi tamamlamış oluyoruz. Afiyet olsun ????????.