iltasyazilim
FD Üye
K Vitamini Taşıyan Besinler Neler
K Vitamini Yer Alan Besinler Nelerdir
K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir Kanın pıhtılaşması için gerekli olan protrombinin yapımında atama alır Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesine yardım eder Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir
Nelerde K Vitamini Var
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşilçay, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç K vitamini taşıyan besinler arasındadır
Yoğurt, kefir ve asitlenmiş süt bağırsaklarda bulunan bakterilerin K vitamini üretimini artırmasını sağlar *
K Vitamini Yer Alan Besinler Nelerdir
K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir Kanın pıhtılaşması için gerekli olan protrombinin yapımında atama alır Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesine yardım eder Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir
Nelerde K Vitamini Var
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşilçay, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç K vitamini taşıyan besinler arasındadır
Yoğurt, kefir ve asitlenmiş süt bağırsaklarda bulunan bakterilerin K vitamini üretimini artırmasını sağlar *