Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet kabak
- 1 adet yumurta
- 1 adet maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
- 1 paket kabartma tozu
- Sıvı yağ
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 dış sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- Dereotu
Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları julyen formda doğradım.
- Derin bir kaseye yumurta ve maden suyunu alıp karıştırdım.
- Süt, yağ ve baharatları ekleyip tekrar karıştırdım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
- Çok sıvı olmamalı.
- Akabinde doğradığım kabakları sosa ek edip karıştırdım.
- Sosladığım kabakları 1 saat buzdolabında beklettim.
- Daha sonra kızgın bol sıvı yağda kızartıp sosuyla birlikte servis ettim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.