Kabağın Kıymayla Aşkı Tanımı İçin Materyaller
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 250 gram kıyma
- 5 adet kabak
- Toz tatlı pulbiber
- Karabiber
Kabağın Kıymayla Aşkı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağıyla kavuralım, bir adet kapya bir adet çarliston biberimizi ekleyelim.
- Doğrama tarzı büsbütün size kalmış tanımda küpküp doğrandı. Hepsini harmanladıktan sonra 1 kaşık salça eklenir ve kavrulur daha sonra kıymalar eklenir.
- Kıymayla bir arada düzgünce kavrulduktan sonra yarım ay halinde doğradığımız kabaklarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra göz kararı su ek edilir (Suyun ölçüsü materyallerin üzerine çıkmayacak şekilde) ve pişmeye bırakılır.
- Kabaklar yumuşayınca ocaktan alınır. Daima karıştırmamaya ihtimam gösterin. Afiyetle.