![kabak-begendili-tavuk-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/05/kabak-begendili-tavuk-1.jpg)
Kabak Beğendili Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış (400-500gr)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 2 adet kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kadar da kaşar
- Tuz, karabiber
Kabak Beğendili Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhaba ????.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ve soteliyoruz.
- Üzerine tavukları ekleyerek tavuklar suyunu salıp çekene kadar karıştırıyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyin.
- Biberleri ve domatesi de ekleyip tuzunu baharatlarını da koyun.
- 10 dk kadar bu halde pişsin.
- Pişip pişmediğini denetim edip ocaktan alın.
- Beğendi için kabakları rendeleyin.
- Kabakları tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Farklı bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
- Üzerine unu ekleyip kavurun.
- Hafif kokusu çıktıktan sonra una sütü ekleyin ve daima olarak karıştırın topak olmasın.
- Topak olursa blendar dan geçirebilirsiniz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Pişen kabaklara kaşar rendesi ve beşamel sosu ekleyip karıştırın.
- Düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Beğendiği servis tabağına alın üzerine tavuk soteyi koyup sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere afiyet olsun. ????.