Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Beğendili Tavuk

Kabak Beğendili Tavuk
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-begendili-tavuk-1.jpg

Kabak Beğendili Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış (400-500gr)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kabak beğendi için;
  • 2 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kadar da kaşar
  • Tuz, karabiber

Kabak Beğendili Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Herkese merhaba ????.
  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ve soteliyoruz.
  2. Üzerine tavukları ekleyerek tavuklar suyunu salıp çekene kadar karıştırıyoruz.
  3. Üzerine salçayı ekleyin.
  4. Biberleri ve domatesi de ekleyip tuzunu baharatlarını da koyun.
  5. 10 dk kadar bu halde pişsin.
  6. Pişip pişmediğini denetim edip ocaktan alın.
  7. Beğendi için kabakları rendeleyin.
  8. Kabakları tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  9. Farklı bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
  10. Üzerine unu ekleyip kavurun.
  11. Hafif kokusu çıktıktan sonra una sütü ekleyin ve daima olarak karıştırın topak olmasın.
  12. Topak olursa blendar dan geçirebilirsiniz.
  13. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  14. Pişen kabaklara kaşar rendesi ve beşamel sosu ekleyip karıştırın.
  15. Düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  16. Beğendiği servis tabağına alın üzerine tavuk soteyi koyup sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere afiyet olsun. ????.
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt