Kabak Cacığı (Kuru) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet kabak
- 500 gram yoğurt (Koyu olacak, çok sulu olmayacak. mesken yoğurdu kullanacaksanız süzüp kullanın).
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (Taze varsa daha hoş olur)
Kabak Cacığı (Kuru) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayıp dışını tırtıklı bir aletle hafif soyuyoruz.
- Rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Yoğurdu geniş bir kafeye alıp tuz ve sarımsakla çırpıyoruz
- . İçine rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis kasesine alıp üzerine nane ve zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.