
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kabak çiçeği
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı kadar kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- Maydanoz
- Salça
- Zeytinyağı
- Nane
- Pul biber
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma kavrulur, soğan kavrulur, pirinç kavrulur, yarım yemek kaşığı salça kavrulur, domates rendelenir eklenir, baharatlar eklenir, kavurunca biraz sıcak su eklenir. Su çekince altı kapatılır. İçi hazır.
- Dolmaların içi doldurulup (Azıcık iç koymak yeterli), kabak çiçeklerinin yeşil kısmı tencerenin altına denk gelecek formda dizilir.
- Salçalı su yapılıp üzerine gezdirilir. Üzerine zeytinyağı da gezdirilip, kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. (4 kişilik yemek olur. ).