
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 30 adet kabak çiçeği
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolma yapacağınız kabak çiçeklerini toplarken sabah erken saatlerde toplamanız gerekiyor. Sebebi çiçeklerin sabah saatlerinde açmış olması ve böylece daha rahat temizlenerek içerisinin doldurabilir olmasıdır.
- Ayrıyeten içimizi evvelden hazırlayıp sabah toplanan kabak çiçeklerini temizledikten sonra içlerini doldurup dondurucuda koruma edebilirsiniz pişirmek istediğiniz vakit 15 dakika evvelce çıkarıp pişirebilirsiniz.
- Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri alalım.
- Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkaralım yaprağı yırtmamaya dikkat edelim.
- Pirincimizi güzelce yıkayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım tavamıza zeytin yağı ve kuru soğanı ekleyip ocağa alıp kavuralım.
- Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım kavrulan soğanlara ekleyelim sonra salçayı ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra pirinç ve yeşillikleri ekleyip karıştıralım. 1 su bardağı sıcak suyuda döküp altı kısık biçimde suyu çekene kadar pişirelim (Tamamen pişirmeyeceğiz)
- Temizleyip yıkadığımız kabak çiçeklerinin iç kısmına hazırlanan içten azar azar koyalım uç kısmındaki sarı çiçekleri parmağımızla içe gerçek yerleştirelim. Uygun bir tavanın içerisine yan yana sıkı olacak formda yerleştirelim.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu sıkalım yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üzerine düz bir tabak yerleştirip tavanın kapağını kapatıp ocağa alalım kaynayınca altını kısalım 20-25 dakika pişirelim.
- 15-20 dakika dinlendikten sonra, ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde isterseniz de sade halde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.