Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması
0
181

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-cicegi-dolmasi-1.jpg

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dolma yapacağınız kabak çiçeklerini toplarken sabah erken saatlerde toplamanız gerekiyor. Sebebi çiçeklerin sabah saatlerinde açmış olması ve böylece daha rahat temizlenerek içerisinin doldurabilir olmasıdır.
  2. Ayrıyeten içimizi evvelden hazırlayıp sabah toplanan kabak çiçeklerini temizledikten sonra içlerini doldurup dondurucuda koruma edebilirsiniz pişirmek istediğiniz vakit 15 dakika evvelce çıkarıp pişirebilirsiniz.
  3. Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri alalım.
  4. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkaralım yaprağı yırtmamaya dikkat edelim.
  5. Pirincimizi güzelce yıkayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım tavamıza zeytin yağı ve kuru soğanı ekleyip ocağa alıp kavuralım.
  6. Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım kavrulan soğanlara ekleyelim sonra salçayı ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra pirinç ve yeşillikleri ekleyip karıştıralım. 1 su bardağı sıcak suyuda döküp altı kısık biçimde suyu çekene kadar pişirelim (Tamamen pişirmeyeceğiz)
  7. Temizleyip yıkadığımız kabak çiçeklerinin iç kısmına hazırlanan içten azar azar koyalım uç kısmındaki sarı çiçekleri parmağımızla içe gerçek yerleştirelim. Uygun bir tavanın içerisine yan yana sıkı olacak formda yerleştirelim.
  8. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu sıkalım yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üzerine düz bir tabak yerleştirip tavanın kapağını kapatıp ocağa alalım kaynayınca altını kısalım 20-25 dakika pişirelim.
  9. 15-20 dakika dinlendikten sonra, ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde isterseniz de sade halde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt