Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk kabak
- 2 tane havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane bulyon yahut et suyu
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Kabağı ikiye bölün içini temizleyin bir fırın tepsisine alın.
- Baharatları ekleyin sarımsağı da koyun ,3 yemek kaşığı sıvı yağıda kabağın her yerine gelecek formda sürün.
- 200 derece ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin .
- Başka yandan havuç ve soğanı sıvı yağda bir 5 dakika kadar kavurun .
- Pişmiş kabakların içini kaşık yardımıyla kabuğundan sıyırıp tencereye ekleyin.
- Suyunu da denetimli formda istediğiniz kıvama nazaran çorbanın suyunu koyun tuzunu ve bulyunu da ekleyin.
- Bir taşım kaynatın ocaktan alın bol vitaminli bir kış çorbası yapan herkese şimdiden afiyetler olsun????????.