
Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 800 ml sıcak zerzevat suyu
- 2 adet kabak + süslemek için yarım adet kabak
- Yarım kırmızı sivri biber
- Yarım limonun suyu
- 100 gr krem peynir
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve patatesin kabuğunu soyup irice doğrayın.
- Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, soğanı soteleyin.
- Patatesi ek edip orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Zerzevat suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kaynatın.
- Bu ortada kabakları yıkayın ve saplarını alın.
- 2 adet kabağı kabuğu ile irice doğrayın.
- Ayırdığınız yarım kabağı ince halkalara dilimleyip bir kenara alın.
- Kırmızı biberide doğrayıp kabak ile birlikte tencereye aktarın.
- Tekrar kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın.
- Limon suyu ve krem peyniri ek edip karıştırın.
- Çorbayı blenderden geçirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Ayırdığınız kabak halkalarını kızartın.
- Çorbayı kaselere paylaştırıp kızarmış kabak halkaları ile süsleyin.