Kabak Diblesi Tanımı İçin Gereçler
- 2-3 adet kabak
- 2 küçük bir kuru soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 2-3 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Üzerin geçecek kadar sıcak su
- 1 yemek kaşığı bulgur
- Sarımsaklı yoğurt
Kabak Diblesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabaklarımızı soyup küp küp doğrayalım.
- Soğanları ve biberleri yemeklik, sarımsakları halka olacak halde, domatesleri de küp küp doğrayalım.
- Yağımızı tencereye alalım, sırasıyla soğan biber ve sarımsakları kavuralım.
- Akabinde kabaklarımızı atalım ve biraz bu formda kavuralım.
- Daha sonra domates ve salçamızı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Karabiberi ve tuzu ekleyelim, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım.
- Bulguru ekleyelim ve suyunu hafif çekene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyelim.
- Tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim.