Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Diblesi

Kabak Diblesi
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-diblesi.jpg

Kabak Diblesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2-3 adet kabak
  • 2 küçük bir kuru soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerin geçecek kadar sıcak su
  • 1 yemek kaşığı bulgur
Üzerine;
  • Sarımsaklı yoğurt

Kabak Diblesi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle kabaklarımızı soyup küp küp doğrayalım.
  2. Soğanları ve biberleri yemeklik, sarımsakları halka olacak halde, domatesleri de küp küp doğrayalım.
  3. Yağımızı tencereye alalım, sırasıyla soğan biber ve sarımsakları kavuralım.
  4. Akabinde kabaklarımızı atalım ve biraz bu formda kavuralım.
  5. Daha sonra domates ve salçamızı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Karabiberi ve tuzu ekleyelim, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım.
  7. Bulguru ekleyelim ve suyunu hafif çekene kadar pişirelim.
  8. Ocağın altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyelim.
  9. Tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim.
Afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt