Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Dolma (Kıymalı)

Kabak Dolma (Kıymalı)
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-dolma-kiymali-7.jpg

Kabak Dolma (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet kabak
  • 100 gram kıyma (2 yumurta büyüklüğünde)
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam dere otu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaşık domates salça
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Dolma sayısı kadar yani 6 tatlı kaşığı pirinç

Kabak Dolma (Kıymalı) Tanımı Yapılışı

  1. Kabakları güzelce yıkayıp ortadan ikiye keselim ve oyma aleti ile güzelce oyup dış kısmına da bu türlü çizikler atalım.
  2. İç harcını uygunca karıştırıp içlerini dolduralım ???? ufak bir tencereye dizip üstlerine domates dilimi ile kapak yapalım????
  3. Alt kısmına iki parmak gelecek formda su koyalım birazda yağ ile ocağa koyalım. yüksek ateşte kaynayan dolmamızın altını en kısığa getirip 25 dakika daha pişirelim.
  4. Dinlenmeye bırakalım. çok hoş ve tam ölçü çıkıyor herkese şimdiden afiyet olsun????????????
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt