Kabak Dolması (Girit Kabağı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet iri sakız kabak yada 6 adet küçük uzunluk girit kabağı
- 250 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur (pilavlık)
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 2 çorba kaşığı nane
- Varsa taze nane, maydanoz da doğranabilir
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz tereyağı
- Domates sosu yoksa biber domates salçasını da karıştırabilirsiniz
Kabak Dolması (Girit Kabağı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların içi alt kısmı çok ince olmayacak biçimde oyulur. ( içini atmayıp mücver yapabilirsiniz)
- İç harcı için soğanları yemeklik doğrayıp tüm iç materyal düzgünce yoğrulur.
- Yoğrulan iç harcı bol ölçüde kabakların içine doldurulur.
- Tencereye dizilir.
- Başka tarafta varsa domates sosu yoksa salça (biber ve domates karışık) ile ılık su hazırlanıp dolmaların üzerine dökülür.
- Her bir dolmaya 1 çay kaşığı tereyağ konur.
- Kısık ateşte 20-25 dk da pişiyor.