Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Dolması

Kabak Dolması
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-dolmasi.jpg

Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet dolmalık kabak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta uzunluk kurusoğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine kapak olarak kullanmak için;
  • 2 adet domates
Üzerinin sosu;
  • 1 yemek kaşığı salça ve ılık su

Kabak Dolması Tanımı Yapılışı

  1. 2 su bardağı pirinci yıkayıp ılık suyla ıslatalım 1 saat kadar sonra suyunu süzelim.
  2. Kuru soğanı ister doğrayın isterseniz de rondodan geçirin pirincimizin içine katalım öbür materyalleri de katıp karıştıralım kıymayı da ben çiğ formda katıyoruz ( isterseniz kavurup o formda katabilirsiniz. ).
  3. Kabakları yıkayıp dışını tırtırlı soyacakla soyalım 3 eşit modüle kesip içlerini oyalım.
  4. İçlerine hazırlamış olduğumuz içten koyalım ağzından 1 parmak kadar boş bırakalım hepsini doldurduktan sonra ağız kısmına kabukları soyulmuş domatesleri yerleştirelim.
  5. Üzerine bir kase içinde salça ve ılık suyu özeyip dökelim.
  6. Ocağa alalım kaynayınca altını kısalım ortada bi çatalla denetim edelim pişmiş mi diye piştiğinden emin olunca ocaktan alıp sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt