Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet dolmalık kabak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta uzunluk kurusoğan
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça ve ılık su
Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
- 2 su bardağı pirinci yıkayıp ılık suyla ıslatalım 1 saat kadar sonra suyunu süzelim.
- Kuru soğanı ister doğrayın isterseniz de rondodan geçirin pirincimizin içine katalım öbür materyalleri de katıp karıştıralım kıymayı da ben çiğ formda katıyoruz ( isterseniz kavurup o formda katabilirsiniz. ).
- Kabakları yıkayıp dışını tırtırlı soyacakla soyalım 3 eşit modüle kesip içlerini oyalım.
- İçlerine hazırlamış olduğumuz içten koyalım ağzından 1 parmak kadar boş bırakalım hepsini doldurduktan sonra ağız kısmına kabukları soyulmuş domatesleri yerleştirelim.
- Üzerine bir kase içinde salça ve ılık suyu özeyip dökelim.
- Ocağa alalım kaynayınca altını kısalım ortada bi çatalla denetim edelim pişmiş mi diye piştiğinden emin olunca ocaktan alıp sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.