Kabak Graten Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabak
- 1 adet yumurta
- 100 gram beyaz peynir rendesi
- Bir avuç ceviz içi dövülmüş
- 100 gram kaşar peynir
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı biber toz
- Tuz
Kabak Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabuklarını soyup, yatay halde ikiye bölerek, buharda 15 dakika pişirin.
- İçleri yumuşayan kabakların ortalarını tatlı kaşığı ile bir kaba alın. İçleri çıkarılmış kabakları da pişirme tepsisine dizin.
- Kabak içlerinin suyunu yeterlice çıkarın.
- 1 yumurta, peynir rendesi, dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyin. Düzgünce karıştırın.
- Kabakların içine tatlı kaşığı ile karışımdan yerleştirin.
- Üzerine kaşar peynir rendeleyin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.