Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kapya biber
- Yarım çarliston biber
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kajun
- Kırmızı toz biber
- Toz sarımsak
- (baharat miktarı kişinin isteğine göre)
Kabak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklılarımızı soyalım küp şeklinde doğrayalım.
- Havuçlarımızı da ince ve küçük doğrayalım.
- Bir tavaya zeytinyağını koyup jülyen doğradığımız biberlerimizi ekleyip iyice kavuralım.
- Sonra kabakları ve havucu ekleyip 5-10 kavuralım, iyice kavrulan kabaklara baharat ekleyelim. Ben toz sarımsak,kajun ve tatlı kırmızı toz biber ekledim ( siz kendi isteğinize göre farklı baharatlar kullanabilirsiniz).
- Tuzunu ekleyip karıştıralım ve yarım su bardağı su ekleyip ağzını kapatarak yumuşayana dek pişirelim.
- Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını iyice eritip 1 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım.
- Sütü ekleyip karabiber ve tuz ekleyelim kıvam alana dek pişirelim.
- Sos hazırlandıktan sonra kabak yemeğimizi borcama alalım üzerine ve beşamel sosu dökelim. (üzerine kaşar rendesi eklenebilir)
- Alt üst ayarda 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
- Sıcak servis edelim afiyet olsun.