Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Graten

Kabak Graten
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kabak-graten.jpg

Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kapya biber
  • Yarım çarliston biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kajun
  • Kırmızı toz biber
  • Toz sarımsak
  • (baharat miktarı kişinin isteğine göre)

Kabak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabaklılarımızı soyalım küp şeklinde doğrayalım.
  2. Havuçlarımızı da ince ve küçük doğrayalım.
  3. Bir tavaya zeytinyağını koyup jülyen doğradığımız biberlerimizi ekleyip iyice kavuralım.
  4. Sonra kabakları ve havucu ekleyip 5-10 kavuralım, iyice kavrulan kabaklara baharat ekleyelim. Ben toz sarımsak,kajun ve tatlı kırmızı toz biber ekledim ( siz kendi isteğinize göre farklı baharatlar kullanabilirsiniz).
  5. Tuzunu ekleyip karıştıralım ve yarım su bardağı su ekleyip ağzını kapatarak yumuşayana dek pişirelim.
  6. Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını iyice eritip 1 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım.
  7. Sütü ekleyip karabiber ve tuz ekleyelim kıvam alana dek pişirelim.
  8. Sos hazırlandıktan sonra kabak yemeğimizi borcama alalım üzerine ve beşamel sosu dökelim. (üzerine kaşar rendesi eklenebilir)
  9. Alt üst ayarda 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
  10. Sıcak servis edelim afiyet olsun.
Kabak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt