Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık) Tarifi İçin Malzemeler
- Kabak içi (1,5 adet kabağın içini kullandım)
- 1/2 (yarım) adet kuru soğan
- 100 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Maydanoz
- Sıvıyağ
Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabak içini küçük küçük doğruyoruz ve biraz beklettikten sonra suyunu avucumuza alıp fazla suyunu alıyoruz.
- Diğer tüm malzemeleri baharatlarla birlikte ekleyelim (Soğanı rendeleyip ekleyelim ) ve güzelce karıştıralım.
- Tavaya tabanı kaplayacak kadar sıvıyağ gezdirelim. İyice ısınınca birer yemek kaşığı olmak üzere tavaya mücver harcımızı ilave ediyoruz.
- Pişme esnasında lütfen fazla ellemeyelim parçalanmasınlar. 1-2 dakika sonra çevirmeye hazır olurlar.
- İyice kızarana kadar kızartalım her iki tarafını orta ateşte (Çok yüksek ateş tavsiye etmiyorum dışı yanar içi çiğ kalır) Mutlaka kabak yemeği yaptığınızda bunu deneyin. Afiyet şeker olsun.