Kabak Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane kabak
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı çavdar unu
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tane yumurta
- 1 tutam dereotu
Kabak Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak, soğan ve havucu minik küpler formunda doğruyoruz.
- Zerzevatları tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağda biraz da tuz ekleyerek çevirdikten sonra kapağı kapatıp 10 dk orta ateşte pişiriyoruz.
- Tavadaki gereçleri de alacak kadar büyüklükte bir kapta 3 yemek kaşığı çavdar unu, 4 yemek kaşığı su, 1 tane yumurta, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz.
- Tavada pişen sebzelerle birlikte bir tutam dereotu da ekleyerek tüm materyalleri yeterlice karıştırıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yemek kaşığı ile yuvarlak halde kesim parça yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.