Kabak Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük yeşil kabak
- 1 büyük patates
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı peynir rendesi ( ben kaşar peynir rendesi kullandım)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Kabak Köftesi Tanımı Yapılışı
- Kabak ve patatesi rendeleyip sularını uygunca sıkıp süzüyoruz.
- İsterseniz bu evrede pak bir tülbent kullanabilirsiniz.
- Sularının güzelce süzülmesi lazım ki köftemiz dağılmasın.
- Kabak ve patatesin sularını süzdükten sonra karıştırma kabımıza alıyoruz ve bütün gereçleri güzelce birbirine karıştırıyoruz.
- Cıvık bir kıvam olabilir fakat korkmayın elinize yapışıp çıkmama üzere bir durum olmuyor.
- Köftelerimize form veriyoruz. Sonrasında tavamızda yağımızı ısıtıp orta ocakta kısık ateşte köftelerimizi pişiriyoruz.
- Köfteler piştikten sonra fazla yağını alması için havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
- Servis ederken de dilek ettiğiniz soslarla sunumunu yapabilirsiniz.