Kabak Kurusu Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Kabak kurusu ( 1 kase kadar)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 tane biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Kabak Kurusu Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağını uygun tencereye alıp soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
- İncecik doğradığım yeşil biberi ek edip bir kaç sefer karıştırıyoruz.
- Soğan ve biberleri kavurduktan sonra soyup yemeklik doğradığım domatesleri ek ediyoruz ve suyunu salana kadar pişiriyoruz.
- Pişen karışıma biber salçasını ek edip ve salça güzelce açılana kadar kavuruyoruz.
- Pişen karışımımıza kuru kabakları ek edip 3 su bardağı sıcak suyumuzu ve tuzu ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
- Kabaklar yumuşamazsa 3 su bardağı sıcak su ile su ek edebiliriz.Deneyen arkadaşlar lütfen yorum yapmayı unutmayın. ????.