Kabak Malezi (Çocuklarada Rahatlıkla Yedirebilirsiniz) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo bal kabağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yahut 2.5 su bardağı kadar süt (Bardak ölçüm 200 ml)
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi hoş tat veriyor ben sevdiğim için kulanıyorum sevmeyen koymayabilir
Kabak Malezi (Çocuklarada Rahatlıkla Yedirebilirsiniz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı soyup ince ince doğruyoruz.
- Yıkayıp tencereye alalım .
- Üzerine şeker ve su ek edelim .
- Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Sütümüzü biraz ısıtalım ,kabakları blendırla püre haline gelene kadar ezelim.
- Sütü azar azar ek edelim.
- Muhallebiden biraz daha sulu bir kıvamda yapıyorum ben siz yoğunluğuna nazaran süt ekleyebilirsiniz .
- Ocağa alıp sütlede bir kaynatalım ve içine hindistan cevizi ek edelim. Afiyetle yiyelim şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran azaltır yahut çoğaltırsınız.