Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabak
- 1 tutam maydanoz
- 3 kol taze soğan
- 1 kase beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- 1 tutam dere otu
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları alacalı soyup rendeliyoruz .
- Suyunu sıkıp uygun bir kaba alıyoruz.
- Maydonoz ,soğan ve dere otunu ince ince kıyıp kabağa ekliyoruz.
- Diğer materyalleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tavamızı ocağa alıyoruz ,sıvı yağ ekleyip ocağın altını açıyoruz.
- Yağ kızınca bir kaşıkla harcımızı tavaya koyup gerili önlü kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun????????.