bilgisayarci
FD Üye
Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy ince kabak
- 1 adet havuç orta boy
- 2 adet yumurta
- 1 kase doğranmış dereotu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yaklaşık 1 tatlı kaşığı silme tuz
Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan rendenin ince yerinden rendeleyelim.
- Daha sonra elimizle iyice suyunu sıkıp derin bi karıştırma kabına alalım .
- Üzerine yine ince yeriyle rendelenmiş havucu ,yumurtayı ,unu ,baharatları ve doğranmış dereotunu koyup iyice karıştıralım dilerseniz elinizlede karşılaştırabilirsiniz. ( isterseniz bir adet küçük boy patates de rendeleyip suyunu sıkıp koyabilirsiniz arzuya göre )
- Un yeterli gelicektir daha fazla eklemenize gerek yok.
- Daha sonra tavamıza az miktarda yağ koyup harcımızı yemek kaşığı ile çok fazla büyük olmayacak şekilde parça parça koyalım.
- Orta ateşte iki tarafı da güzelce kızaracak şekilde pişirelim.
- Yüksek ateşte pişirirseniz mücverinizin içi pişmez çiğ kalır buna dikkat edelim daha sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.