Kabak Oturtması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg ufak kabak
- 400 gram az yağlı kıyma
- 5 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Kabak Oturtması Tanımı Yapılışı
- Kabakları yıkanıp büyükse şayet ortadan ikiye bölünür. Şık görünmesi için çatalla yahut tırtıklı bıçak ile kabuklarını çizin.
- İçlerini, tabanını delmemeye dikkat ederek çok ince olmayacak ve biraz etli kalacak biçimde oyun.
- Kabakları yağda hafif kızartın, yağlarını süzdürerek bir kenarda bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Kıymayı tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yağı ve soğanı ek ederek soğanlar yumuşayana kadar çevirin.
- Kabuğu soyulmuş 1 domates ve 1 biberi ufak doğrayıp kıymaya ekleyin.
- Karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip pişince ocaktan alın.
- 4 domates ve 3 biberi iri doğrayıp tenceremizin altına serin.
- Kızartılan kabaklara kıymalı harcı doldurun.
- Birbirinin gerisine gelecek biçimde alçak kenarlı bir tencereye yahut çömleğe dizin.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 30 dakika, suyunu büyük oranda çekip içi ve dışı yumuşayana kadar pişirin.
- Ateşten aldıktan sonra servis yapmadan 10 dk dinlendirin. Deneyen herkese afiyet şifa olsun.