Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Oturtması

Kabak Oturtması
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-oturtmasi.jpg

Kabak Oturtması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg ufak kabak
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 5 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kabak Oturtması Tanımı Yapılışı

  1. Kabakları yıkanıp büyükse şayet ortadan ikiye bölünür. Şık görünmesi için çatalla yahut tırtıklı bıçak ile kabuklarını çizin.
  2. İçlerini, tabanını delmemeye dikkat ederek çok ince olmayacak ve biraz etli kalacak biçimde oyun.
  3. Kabakları yağda hafif kızartın, yağlarını süzdürerek bir kenarda bekletin.
  4. Soğanı yemeklik doğrayın.
  5. Kıymayı tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Yağı ve soğanı ek ederek soğanlar yumuşayana kadar çevirin.
  7. Kabuğu soyulmuş 1 domates ve 1 biberi ufak doğrayıp kıymaya ekleyin.
  8. Karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip pişince ocaktan alın.
  9. 4 domates ve 3 biberi iri doğrayıp tenceremizin altına serin.
  10. Kızartılan kabaklara kıymalı harcı doldurun.
  11. Birbirinin gerisine gelecek biçimde alçak kenarlı bir tencereye yahut çömleğe dizin.
  12. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 30 dakika, suyunu büyük oranda çekip içi ve dışı yumuşayana kadar pişirin.
  13. Ateşten aldıktan sonra servis yapmadan 10 dk dinlendirin. Deneyen herkese afiyet şifa olsun.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt