teknolojiuzmani
FD Üye
Kabak Pane Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) şişe maden suyu
- Sıvı yağ
- 1 çorba kasesiyle sarımsaklı yoğurt
Kabak Pane Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar alacalı soyulur, istenilen biçimde fakat ince ince doğranır.
- Sosun maden suyu hariç tüm gereçleri karıştırılır, en son maden suyu eklenir; tekrar karıştırılır.
- Tavaya az bir ölçü sıvı yağ dökülür, sosa bulanan kabaklar kısık ateşte kızartılır.
- Servis tabağına alınıp sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.