Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kabak
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşık salça
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 3-4 adet çeri domates
- Kaşar rendesi
- Salçalı su
Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabuklarını kazıyalım.
- Kabakları boylamasına ikiye bölelim. İçini kaşıkla oyalım.
- Kaynayan suya tuz ekleyip kabakları canlı kalacak formda hafif haşlayalım.
- Fırın kabımıza kabakları dizelim.
- Soğanı küp küp doğrayıp biraz yağla pembeleştirelim.
- Kıymayı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Sırasıyla biber domates rendesi salça tuz ve baharatları da ekleyelim.
- 1 çay bardağı su ile 5 dk pişirelim.
- İç harcımızı kabakların içine dolduralım.
- Üzerine kaşar rendesi ve çeri domateslerimizi de ekleyelim.
- Salçalı suyu ek edelim. Fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.