
Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, kekik, pul biber
Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları şerit formunda soyup ikiye ayırıp içini oyuyoruz ve suda biraz haşlıyoruz.
- Kıymayı kavurup küp küp doğradığımız soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatları ekleyip kenara alıyoruz.
- Haşlanmış olan kabakları fırın tepsisine alıp içlerini kıymalı harcımızla doldurup üzerlerini kaşar peynirle kaplıyoruz.
- Salçalı suyu ekleyip evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.