Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Sarma

Kabak Sarma
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kabak-sarma.jpg

Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 300 gr kıyma
Kıyma harcı için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsak tozu
  • 1 pk köfte harcı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 avuç bulgur
Pişirirken;
  • 1 kupa salçalı su

Kabak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymamıza baharatları, tuzu, salçayı ve bulguru ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra buzdolabına dinlenmesi için kaldırıyoruz ve kabaklara geçiyoruz.
  3. Kabakları dik olarak ortadan ikiye kesiyoruz.
  4. Yine dik şekilde meyve-sebze soyacağı ile kesme işlemine devam ediyoruz.Böylelikle incecik, uzun kabaklar elde etmiş olacağız.
  5. Kimisi haşlıyor veya kızartıyor ama ince kesildiği için ben buna gerek duymuyorum. Çiğden koyunca da güzelce pişiyor.
  6. Uzun ince kabaklarımızın uç kısmına kıymamızdan koyuyoruz ve sarıyoruz.
  7. Sardığımız kabakları pişireceğimiz tepsiye, borcama diziyoruz.(açılan olursa kürdanla sabitleyebilirsiniz. ).
  8. Hepsini dizdikten sonra üzerlerine minik minik tereyağları koyuyoruz ve salçalı suyumuzu döküyoruz.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza yemeğimizi koyuyoruz.
Afiyet olsun ????????‍????.

Ben piştikten sonra üzerine biraz kaşar serpiyorum, bence çok güzel oluyor.

Kabak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt