Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 300 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sarımsak tozu
- 1 pk köfte harcı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 avuç bulgur
- 1 kupa salçalı su
Kabak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamıza baharatları, tuzu, salçayı ve bulguru ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha sonra buzdolabına dinlenmesi için kaldırıyoruz ve kabaklara geçiyoruz.
- Kabakları dik olarak ortadan ikiye kesiyoruz.
- Yine dik şekilde meyve-sebze soyacağı ile kesme işlemine devam ediyoruz.Böylelikle incecik, uzun kabaklar elde etmiş olacağız.
- Kimisi haşlıyor veya kızartıyor ama ince kesildiği için ben buna gerek duymuyorum. Çiğden koyunca da güzelce pişiyor.
- Uzun ince kabaklarımızın uç kısmına kıymamızdan koyuyoruz ve sarıyoruz.
- Sardığımız kabakları pişireceğimiz tepsiye, borcama diziyoruz.(açılan olursa kürdanla sabitleyebilirsiniz. ).
- Hepsini dizdikten sonra üzerlerine minik minik tereyağları koyuyoruz ve salçalı suyumuzu döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza yemeğimizi koyuyoruz.
Ben piştikten sonra üzerine biraz kaşar serpiyorum, bence çok güzel oluyor.
Kabak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı