Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük uzunluk kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı toz biber ve tuz
- 400 g kıyma
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı, kimyon, kekik ,köri baharatı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı su
- Tuz,kuru maydanoz
- Patates
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım ,kıymayı derin bir kaba alalım ,soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim ve ekleyelim.
- Baharatlarıda ekleyelim ve yoğuralım.
- Kabakları uzun uzun dilimleyelim .
- Küçük bir tasa sıvı yağ ,biber ve tuzu karıştıralım.
- Dilimlediğimiz kabaklara bu karışımı fırça yardımıyla sürelim.
- Tost makinesinde hafif kızartalım.
- Kızaran kabakların ortasına hazırladığımız köfte harcını yayalım ve rulo yapalım.
- Tepsimize fotoğraftaki üzere dizelim orta kısmı boş bırakalım.
- Patatesleri uzun ince dilimleyelim kalan baharatlı harcı patateslerin üzerine dökelim ve karıştıralım.
- Tepsinin orta kısmına yerleştirelim.
- Domates sosunu, su ve baharatı da karıştıralım .
- Hazırladığımız ruloların üzerine gezdirelim ,fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı