bilgisayarci
FD Üye
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 avuç kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz içine (İsteğe göre)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sarmak için 2 kabak yeterlidir
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
- 1.5 tatlı kaşığı salça
- 2 bardak su (200ml)
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar alacalı soyulur ince bir şekilde olacak.
- Soğanlar ince ince doğranır kıyma maydanoz salça pirinç ve baharatlar karıştırılır harç hazırlanır.
- Soyduğumuz kabakların içine harç koyulur ve sarılır borcama dizilir.
- Sosu için; tavaya tereyağını eritip salçayı koyup kavuruyoruz.
- Üzerine suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kabakların üzerine gezdirin.
- 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun ????