Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Sarması (Kabak Dolması)

Kabak Sarması (Kabak Dolması)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kabak-sarmasi-kabak-dolmasi.jpg

Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz içine (İsteğe göre)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sarmak için 2 kabak yeterlidir
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı salça
  • 2 bardak su (200ml)

Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabaklar alacalı soyulur ince bir şekilde olacak.
  2. Soğanlar ince ince doğranır kıyma maydanoz salça pirinç ve baharatlar karıştırılır harç hazırlanır.
  3. Soyduğumuz kabakların içine harç koyulur ve sarılır borcama dizilir.
  4. Sosu için; tavaya tereyağını eritip salçayı koyup kavuruyoruz.
  5. Üzerine suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kabakların üzerine gezdirin.
  6. 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun ????
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt