Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- İstediğiniz baharatlar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
Kabak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklar:İlk olarak kabaklarınızı yatay olarak ince dilimleyin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin.200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- İçi için :Yağınızı tavaya alın.
- Soğanlarınızı kavurun benim kıymam donuk vaziyette olduğu için ikisini aynı anda koydum.
- Sarımsağınızı ekleyin.
- Salçanızı ekleyip kavurun.
- Önceden ıslatılmış pirincinizi ekleyin.
- Baharatlarınızı ekleyin karıştırın.
- Sosu için :Sosu için tüm malzemelerinizi bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kavurun.
- En son blender ile üzerinden geçmenizi tavsiye ederim.
- Sarma kısımı :3 yassı kabağınızı tahtanıza serin ve en başına yapmış olduğunuz içten ekleyerek silindir şekilde sarın.
- Sosunuzu ocakta hazırlayın.
- Kabak sarmanızı fırın kabınıza alın üzerine sosunuzu ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 30 dk pişirin.Afiyet olsun ????.