Kabak Şayan Tadına Doyulmayan Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt,yada yoğurdun susuz yeri, isteğe bağlı 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 tane ceviz (iri biçimde elle kırılacak)
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çok az dereotu
Kabak Şayan Tadına Doyulmayan Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları tıraşlayıp, yıkayıp iri kısmı ile rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavada iki dakika kadar soteliyoruz,biraz tuz serpip soğutuyoruz.
- Sarımsağı çok az tuz ile ezip, yoğurtla karıştırıyoruz,.
- Soğuyan kabaktan bir yemek kaşığı ayırıp gerisini yoğurtla harmanlayıp servis tabağına alıyoruz.
- Ayırdığımız kabağı üzerine yayıyoruz sos kabında cevizleri hafif yağla çevirip pul biberini koyup ocağı kapatıyoruz.
- Servis tabağının üzerine gezdiriyoruz. Bu kadar kolay ve lezzetli bir mezeyi gün sofralarından eksik etmeyeceksiniz herkese tavsiye ederim ????.