
Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yeterince tuz
- Ceviz
- Pul biber
- Nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları rendeleyelim, çok az zeytinyağında soteleyelim.
- 5 dakika sotelenmesi yeterli olacaktır.
- Başka kapta yoğurdu çırpalım.
- Kabaktan biraz alalım sunum için.
- Geri kalan kabağı yoğurtla buluşturalım.
- Üzerine ayırdığımız kabağı koyalım.
- Başka kapta tereyağı erisin, cevizi ilave edelim.2 dakika kavrulsun.
- Sonra pulbiber, nane ekleyelim.
- 1 dakika daha kavrulunca kabak şayanın üstüne dökelim.
Kabak Şayan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı