Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kabak-siyirma-1.jpg

Kabak Sıyırma Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo kabak
  • 2 demet taze soğan
  • Sarımsak/varsa taze sarımsakla daha düzgün 3 diş
  • Dereotu
  • 2 limon/ekşilik oranı isteğe bağlı
  • Pirinç 2 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kabak Sıyırma Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçleri sıcak suya koyup kenara alıyoruz.
  2. Daha sonra kabakları zerzevat soyucağı ile ince şeritler halinde diklemesine kesiyoruz. (sert yerleri bittikten sonra soymaya devam etmezseniz âlâ olur, kalan yerleri ayırın türlüye vs. Katabilirsiniz. ).
  3. Tencereye zeytinyağını koyup sarımsağı ve kestiğimiz taze soğanı atıp biraz kavuruyoruz.
  4. Daha sonra pirinç, bir fiske şeker, tuz, limon suyu, ve bir bardak suyu atıp pirinçleri pişiriyoruz.
  5. Bu harç piştikten sonra içine kabakları atıp 5 dk kadar pişirip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt