Kabak Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg körpe kabak
- 2 çorba kaşığı tepeleme sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş ince kıyılmış sarımsak
- 4 adet konkase domates
- 1 bağ ( avuç içi kadar ) taze nane
- Yeteri kadar tuz ve baharatlar isteğe nazaran çesitlendirilmeli
Kabak Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar yıkanıp orta ara soyularak lira biçiminde doğranır.
- Tencere yağ, soğan ve salçayı koyarak 3 dakika kavuruyoruz.
- Kavurma sürecinden sonra domatesi ve tuzu ek ederek 3-4 özleştiriyoruz.
- Daha sonra doğradığımız kabak, nane ve tuzunu ekliyoruz.
- 1 sefer karıştırıp kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakıyoruz (Ara orta denetim etmeyi unutmayalım .